Ден на езиците

Ден на езиците

Ден на езиците

09.05.2024 г.
Езикът е не само средство за общуване и обмяна на мисли, но той може да бъде и повод за празник.
Днешният ден традиционно е очакван и вълнуващ за всички антимовци.
Профил "Чужди езици" винаги е бил един от най-желаните сред гимназистите. В училище с ентусиазъм се изучават английски и немски език, както и чужд език по професия.
Днешният празничен ден беше наситен с много инициативи:
????Открит урок в VIII"a" клас на тема "FASHION DECADES", на който учениците представиха свои проекти за модата в определени епохи от Ренесанса до днес. Проектите включваха проучвания за развитието на модната индустрия, за използваните материи, за работата на първите дизайнери и стила на съответната епоха. Изготвените от учениците постери, албуми, презентации и видеа бяха изключително оригинални, креативни и добре представени пред съученици, родители и учители.
????Празничната програма под надслов "Езиците са модерни" включваше музикално изпълнение на английски език на песента "LOVELY" от Юана Дюлгерова и Васил Ханджиев, драматизация по мотиви от "Червената шапчица" на немски език от ученици от X клас, както и игри на английски и немски език.
Владеенето на чужди езици отдавна вече е всекидневна необходимост. Антимовци доказаха, че убедително се справят с това предизвикателство на модерния свят.
Поздравления за учениците и преподавателите по чужди езици Милена Дерменджиева, Людмила Ефимова, Наталия Стоилкова, Анелия Шахалиева, Севдалина Хаджиева и Елена Кирева, подготвили празничната програма!