"Иновации в действие" в Златоград

"Иновации в действие" в Златоград

"Иновации в действие" в Златоград

22.04.2023 г.
"ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ' В ЗЛАТОГРАД
Мобилност по Национална програма "Иновации в действие" се проведе в дните 20-22.04.2023 г. в СУ "Антим I".
В нея участваха директори, заместник-директор, преподаватели и ученици от 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов”-гр. София, С името на Левски - СУ „Васил Левски“, Троян и Основно Училище Смилян.
В програмата на мобилността бяха включени рефлексия за представяне на екипите, два интегрирани урока в VI клас и кръгла маса за споделяне на иновативни практики между училищата.
Иновативните уроци бяха на тема "Движения в науката" и "Изкуството е движение". По интересен и различен начин г-жа Дафинка Юрчиева-преподавател по човекът и природата, представи темата за движенията в различните природни науки, в географията и математиката. Със средствата на сценичното изкуство, танците, музиката и киното движенията оживяха в класната стая. Използвани бяха презентации, видеоклипове и видеофилми, изработени от шестокласниците по време на иновативното им обучение.
Госпожа Ралица Даскалова-психолог в училище, приложи практики за емоционална интелигентност, а Елеонора Велева и Бисера Станкова включиха продукти от работата си по български език и литература и музика.
Модератор на иновативните уроци беше Росица Въргова-преподавател по природни науки.
В уроците бяха включени практически дейности, в които участваха ученици от гостуващите училища.
Бяха представени продукти и споделени добри практики от работа на участващите в мобилността училища.
Кетъринг за гостите подготвиха в часовете по учебна практика дванадесетокласниците от професия "Ресторантьор" под ръководството на г-жа Здравка Ефремова-преподавател по професионално образование.
Музикалната визитка, представена пред гостите от талантите на СУ "Антим I" донесе много настроение и усмивки!
Госпожа Емилия Юрчиева-Директор на училището, връчи сертификати за участие на гостите.
Гост на събитието беше и г-жа Мая Стоилкова - старши експерт "Обществени науки, гражданско образование и религии" към РУО - Смолян, която е и координатор по Националната програма "Иновации в действие". 
Оставаме с най-добри спомени от преживяното и споделеното и с нетърпение очакваме предстоящата мобилност в гр. Троян!