СУ "Антим I" - училище посланик на Европейския съюз

СУ "Антим I" - училище посланик на Европейския съюз

СУ "Антим I" - училище посланик на Европейския съюз

02.10.2023 г.
????Средно училище "Антим I" кандидатства с проект, изготвен от ИРИНА БОДУРОВА-преподавател по философия и е сред ДВАНАДЕСЕТТЕ УЧИЛИЩА ОТ СТРАНАТА, одобрено за участие в Програмата за УЧИЛИЩА ПОСЛАНИЦИ на Европейския парламент през учебната 2023/2024 година.
Основната цел на Програмата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз , европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и относно Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите и с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването на европейския дневен ред.
Програмата за училища посланици се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение какви са техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в Европейския парламент, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.
Заложените проектни дейности имат за цел развиване на дълготрайни взаимоотношения и партньорства между училището и Информационното бюро на Европейския парламент, както и участие в създаването на устойчива мрежа от учители като разпространители на знание за Европейския съюз.
Повече информация може да намерите на страницата на Информационното бюро на Европейския парламент в България -www.europarl.europa.eu